vshutterstock

Werkwijze en kosten

Werkwijze

Arbodiensten en/of bedrijfsmaatschappelijk werk zien vaak als eerste een medewerker als deze is ziek gemeld. Zij krijgen veelal als eerste te horen dat er financiële zaken meespelen en zetten vervolgens ons met toestemming van de werkgever in. Zodra de aanmelding binnen is hebben wij contact met u als werkgever.

In eigenlijk alle gevallen gaan we bij de werknemer thuis op bezoek om de administratie weer in orde te maken. Dit huisbezoek is omdat we de “hele situatie” willen overzien. Alle inkomsten, uitgaven en schulden van de werknemer worden hierbij weer overzichtelijk gemaakt. Regelingen en voorzieningen worden aangevraagd. Flankerende hulp wordt, indien nodig, ingezet.

Vaak kunnen wij zelf een casus oplossen, echter soms is het nodig beschermingsbewind, budgetbeheer of bewindvoering in te schakelen. Gemeentelijke schuldhulp schakelen wij in als de desbetreffende gemeente een goede naam heeft en vlot schakelt. Dan maken wij het hele dossier klaar voor de gemeentelijke schuldhulp.Echter, soms is een zaak dermate ingewikkeld of duurt de procedure bij de gemeente te lang. In dat geval kunnen wij ook zelf het hele schuldhulptraject uitvoeren via onze WSNP bewindvoerder. Een dossier hoeft dan niet eerst naar de gemeente.

Kosten

Omdat wij voor meerdere arbodiensten en opdrachtgevers werken, met allemaal zo hun eigen tarief, kunnen we hier geen exact uurtarief noemen. De verschillen zijn echter marginaal. Wij hanteren een gangbaar arbotarief per uur. Daarnaast is het voor u als werkgever prettig om te weten dat wij nooit meer dan 15 uur (pakkettarief) in rekening brengen! Op deze manier zijn blijven de kosten te overzien. Uiteraard brengen wij wel btw en reiskosten in rekening.

In veel gevallen dekt een verzuimverzekering onze dienstverlening, geheel of gedeeltelijk.

Het kost u maar één email of telefoontje om vrijblijvend meer informatie in te winnen. Ook kunt u hiervoor de informatiebutton gebruiken.

Offerte aanvragen