vshutterstock

Bedrijfsmaatschappelijk werk

Heeft u als bedrijf geen arbodienst waar De Sociale Raadsvrouw BV aan verbonden is dan verwijzen wij naar BMW Voor Elkaar! 

Inzet bedrijfsmaatschappelijk werk
Financiële problemen zijn een ontzettend zware stressfactor in iemands leven. De rekeningen stapelen zich op, en er wordt gedreigd dat ze je spullen weghalen als je niet snel genoeg betaalt. Een dergelijke situatie kan ontzettend veel stress opleveren vanwege de groeiende onzekerheid over je toekomst. Als iemand zich langere tijd in een dergelijke situatie bevindt, dan kunnen er hevige gevoelens van wanhoop en uitzichtloosheid ontstaan. Je kunt er boos van worden, verdrietig of zelfs depressief. Op dat moment is alleen financiële hulp niet voldoende. Iemand heeft dan psychische hulp nodig, zodat men niet alleen uit de financiële crisis komt, maar ook uit de emotionele crisis.

Achterliggende reden van schulden
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat financiële problemen juist veroorzaakt worden door psychische klachten. Denk aan AD(H)D met een impulsieve neiging geld uit te geven of iemand met een burnout of een depressie die de post niet meer openmaakt. Of dure spullen blijven kopen om je maar goed te voelen. Bij al deze zaken kunnen we bedrijfsmaatschappelijk werk inzetten om mensen weer op het goede spoor te zetten. Het bedrijfsmaatschappelijk werk is een natuurlijke aanvulling op wat we als schuldhulpverleners en budgetcoaches doen.

Joyce Neijenhuis heeft vanwege haar deskundigheid op het gebied van rouw meegewerkt aan het boek

“Rouwregels” ‘Handvatten voor organisaties rond overlijden en terminale ziekte’ van Leo Wilhelm, Jakob van Wielink en met medewerking van Joyce Neijenhuis.

Dit boek is een praktische handleiding in het omgaan van verlies en rouw op het werk. Wat doe je als werkgever of HRM wanneer je oog wilt hebben voor de minder ‘maakbare’ kanten in de organisatie? Wat kan je beter wel doen of juist nalaten.

Wilt u meer informatie over deze dienstverlening neem dan contact op met ons hoofdkantoor 038-3333842. Ook kunt u ons benaderen via mail of het contactformulier op deze website.

Gratis informatiepakket