vshutterstock

Voor HRM

Omdat we al jaren werken voor bedrijven/organisaties, arbodiensten en re-integratiebedrijven en het zwaartepunt van onze dienstverlening ligt in schulden en verzuim, hebben wij goed zicht op wat met name HRM nodig heeft aan tools om met werknemers met schulden om te gaan. Ook weten we waar het HRM aan kennis ontbreek. In veel gevallen is dit de kennis van schuldhulp, loonbeslagen, hoe ga je er als personeelszaken mee om, etc. Tenslotte is dit een gevoelig onderwerp…wat mag wel en wat mag niet?

Maar liefst één op de vijf huishoudens in Nederland heeft problematische schulden. De problemen die iemand daar van ondervindt blijft niet beperkt tot de vier muren van zijn of haar woning, maar reizen iedere dag mee naar het werk. Als bedrijf hebt u daar hoe dan ook last van. Loonbeslagen en verzuim zijn hierbij overduidelijke tekenen.

Dienstenpakket

We hebben in ons dienstenpakket naast schuldhulpverlening en budgetcoaching enkele interessante workshops voor HRM  en het hele bedrijf ontwikkeld, waarvan één korte online workshop “Hoe ga ik om met loonbeslagen” voor de hrm’er zelf.

De workshop Online Thuisadministratie is een workshop voor alle medewerkers binnen een bedrijf en is er op gericht om medewerkers die (nog) geen schulden hebben te helpen een overzichtelijke administratie te krijgen en te houden en gebruik te maken van alle regelingen die er voor hen zijn in Nederland. Overzicht en tijdig bijsturen zorgt tenslotte voor minder schulden. Preventie pur sang! Men kan door middel van een code online inloggen en in de eigen tijd de workshop doen.

“Loonbeslagen de Baas” is een workshop die we in-company aanbieden voor bedrijven die zich serieus willen verdiepen in de wereld van de schulden, het herkennen, do’s and don’ts, het maken van beleid etc.

Daarnaast werken we nauw samen met het bedrijfsmaatschappelijk werk. Voor arbodiensten die hun eigen BMW-afdeling hebben, wordt  uiteraard  deze ingezet. Heeft u echter als bedrijf geen binding met een arbodienst, dan kunt u gebruik maken van onze eigen bedrijfsmaatschappelijke dienstverlening BMW voor elkaar BV. BMW voor elkaar BV werkt landelijk en uitsluitende met zeer ervaren, gecertificeerde bedrijfsmaatschappelijk werkers, aangesloten bij het BPSW en het Registerplein (www.bmwvoorelkaar.nl).