gratis informatiepakket

Tien jaar en 6000 concurrenten verder….

Over een paar maanden bestaat De Sociale Raadsvrouw alweer 10 jaar. Ze zijn omgevlogen. Wat begon met een paar klanten, in mijn eentje iedere dag door het land krossen van Delfzijl tot aan Maastricht en Enschede tot aan Leiden, is nu een bedrijf met 20 schuldhulpverleners in alle uithoeken van het land.
Uiteraard in de randstad de meeste…
Vanaf het prille begin ben ik gaan acquireren, van de vroege ochtend tot de late avond. IJskoude en hele warme acquisitie. Het heeft ons uiteindelijk een mooie portefeuille en prachtige klanten gebracht tot aan de dag van vandaag.
DSR heeft een prachtteam dat met allerlei specialiteiten een grote toegevoegde waarde heeft op het schuldhulpverlener zijn. De zaken zijn tegenwoordig zeer ingewikkeld geworden, zozeer dat je van alle markten thuis moet zijn. De whatsappgroep waarin iedereen allerlei vragen aan elkaar kan stellen maakt dan ook aardig wat overuren iedere dag. Wat ik nooit had kunnen bedenken is dat we nu zelf het hele traject van aanmelding tot schuldhulpverlening kunnen doen. Geen gemeente die er meer bij komt kijken. Heel fijn!

Zelf doe ik al ruim anderhalf jaar geen casussen meer. Ik heb het mezelf verboden. Soms lijkt een casus makkelijk, maar dan blijken er ineens een lijken uit de kast te komen, je wilt het niet weten….! Ik doe alleen nog maar de zakelijke kan van DSR en ben zo het doorgeefluik voor de opdrachten die ik dan vervolgens keurig het land inkop naar de budgetcoaches en schuldhulpverleners.
Soms mis ik het wel. Het met je poten in de klei staan, onderhandelen met een deurwaarder of een bank. De gesprekken aan tafel bij de werknemer, de enorme dozen vol met post, de verrassingen die je tegenkomt; de dame die ’s avonds ook telefonische “nevenactiviteiten” heeft, de beveiliger die bij ziekmeldingen lekker gaat klussen bij de concurrent, de eenzame man met zijn kostbare Nigeriaanse telefoonliefje, de stinkdierflat, de 15 katten zonder kattenbak-gps, de wiedplantages, en ga zo maar door. Het detectiveje spelen, …de verwondering.

Nu moet ik de administratie doen, de post opruimen, de accountant spreken, een paar klanten bellen, met een Power Point bezig voor een presentatie, een Teamdag regelen, facturen betalen en een paar facturen maken. Even kennis maken met een klant aan de andere kant van het land, zien of er nog tijd is om die ietwat vergeten klant te bezoeken etc., nieuw plannen maken, luisteren naar mijn team etc.etc. Dat is wat ik doe tegenwoordig. En, oh ja, ben ik er ook nog een ander bedrijf bij begonnen; BMW Voor Elkaar, maar dat terzijde. Never a dull moment!
Me soms ergeren. Dat doe ik ook….

Was ik tien jaar geleden één van de eersten in Nederland die hier mee begon, inmiddels heb ik ongeveer 6.000 concurrenten. Ja, u leest het goed. De ene helft van Nederland is bezig de administratie te regelen van de andere helft van Nederland. Er gaat geen week voorbij of iemand solliciteert, wil weten wat een goede opleiding is om budgetcoach of schuldhulpverlener te worden, of wil stage lopen. Uiteraard wil iedereen hier een leuke boterham mee verdienen, snap ik. Maar, denk alsjeblieft eens goed na voor u hieraan begint! Vraag ook eens wat de omzet is van een budgetcoach. Er zijn er maar weinig die ervan kunnen leven, laat staat dat ze acquisitie kunnen voeren! De markt begint een beetje verzadigd te worden op dit gebied na tien jaar.

De Sociale Raadsvrouw

Hettie Schuring