gratis informatiepakket

Multiproblemen

Enige jaren geleden had je nog opdrachten om mensen uit de schulden te halen. Je maakte de administratie overzichtelijk, je trof regelingen waar dat nog kon of loodste mensen de gemeentelijke schuldhulp in.
Dit wordt gaandeweg steeds lastiger, ook voor werknemers. Werknemers zijn vaak degene die een koophuis hebben, en daarbij hebben zij rechtstreeks te maken met alle problemen van de huidige economie.
Een scheiding bijvoorbeeld, levert over het algemeen al de nodige spanningen op, maar nu, in deze crisis helemaal.
Het hebben van schulden levert veel echtelijke ruzies op en slapeloze nachten. Het kost veel tijd. Je moet naar een rechtbank, je moet je zaken regelen met een deurwaarder, dat allemaal onder werktijd. Ook zorgt het voor onveilige situaties. Mensen kunnen zich niet meer concentreren op hun werk, dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. Denk daarbij aan mensen die werken met machines of aan het verkeer deelnemen. Het is daarom van belang dat je op tijd schuldhulp inschakelt.

De huizenmarkt is ingestort, mensen hebben tophypotheken en topleningen. Het huis kan niet verkocht worden, dat kan dan volgens de bank alleen met een onherroepelijke volmacht… of meteen middels een veiling.
Of, als het huis al verkocht kan worden, dan met verlies.
Om nog maar niet te spreken over waar men dan gaat wonen, want…, omdat de huizenmarkt dicht zit, zit de huurdersmarkt ook dicht. Iedereen blijft wonen waar hij woont. Zelfs in Kampen, waar ik woon moet je nu al vijf jaar op een huurwoning wachten. Het is te gek voor woorden!
Door Brussel is vorig jaar besloten, dat wanneer je boven de € 33.000,– bruto verdient, je niet meer in aanmerking komt voor sociale huurwoningen maar meteen maar duur moet gaan huren. Voor heel veel mensen niet op te brengen!
Heel veel mensen zitten nu weer bij hun ouders thuis of stiekem illegaal in de kelder bij hun ex, of in hun auto op de parkeerplaats.
Dit is de kwestie huis.

En soms heb je dan weer dat ene juweeltje, iemand met € 11.000 schuld en een vordering van de Belastingdienst van € 15.000, blijkt al 7 jaar de belasting niet in te vullen en haha…. € 20.000 terug te krijgen. De vordering vervalt en hij kan alle schulden afbetalen en houdt nog geld over ook.
Kijk, dan weet je weer waarvoor je het doet.

Ben jij door een combinatie van factoren in de schulden gekomen? Neem contact op met een van onze specialisten, we helpen je graag verder. Neem contact op via het contactformulier of bel naar 038 – 33 33 842.

De Sociale Raadsvrouw
Hettie Schuring