gratis informatiepakket

Het keurmerk voor de integere bewindvoerder

Ik zit me kwaad te maken. Ik begin er geloof ik steeds minder van te begrijpen! Rechtbanken die mensen doorverwijzen naar bewindvoerders die er een potje van maken, die mensen, die het toch al niet breed hebben, laten betalen en betalen en zelf niets doen.
Er zijn heel veel bewindvoerders, ook hele goede met een opleiding en een diploma, over deze groep heb ik het ook niet! Er zijn heel goede bewindvoerders.
Maar door de grote vraag naar bewindvoerders is er een welig tierende wildgroei ontstaan.
Nu weet ik wel dat het vak bewindvoerder er niet één is die gemakkelijk is. Mensen vallen dood om een dubbeltje, maar als je er dan voor kiest op dit werk te doen, doe het dan ook goed.
Meer en meer krijg ik de indruk dat er bewindvoerders bijkomen die denken er een slaatje uit te kunnen slaan. Die € 60,– per maand incasseren voor niets doen.
Zo is er het verhaal van Bert.
Bert kreeg twee jaar geleden vanwege zijn schulden een bewindvoerder aangewezen door de rechtbank. Hij had op dat moment een schuld van ruim € 3.000,–, in ons schuldhulpwereldje is dat peanuts.
Nu na talloze mails naar zijn bewindvoerder, die veelal niet reageerde, of als hij al reageerde deed of hij van niets wist, heeft Bert een schuld van meer dan € 30.000,–!!
De ene deurwaarder na de andere kwam aan zijn deur, hij dreigde al een paar keer zijn woning te worden uitgezet, de inboedel kwijt te raken, het gas en licht is twee keer afgesloten geweest, hij reed op zeker moment onverzekerd rond etc. etc. You name it, het gebeurde Bert.
Bert kreeg op gezette tijden, maar lang niet altijd een zeer schamel weekgeld, van € 20,–.
Net niet genoeg om van dood te gaan maar zeker wel om goed overspannen van te raken.
De bewuste bewindvoerder kwam ik enige maanden geleden ook tegen in het programma RADAR. Hier werd hij ook al aan de schandpaal genageld vanwege dezelfde praktijken. Bert bleek niet de enige!
De goede man KAN het niet! Maar de rechtbank stuurt wel mensen naar hem door!
Inmiddels is deze bewindvoerder op verzoek van Bert ontslagen door de rechtbank en hebben we een nieuwe, wel integere bewindvoerder voor hem gevonden, die nu door de rechtbank is aangesteld.
De laatste tijd hoor ik veel verhalen over certificering van schuldhulpverleners, lidmaatschappen van de NVVK, die zo nodig zouden zijn, maar kapitalen kosten etc. Dat laatste snap ik niet, maar dat zal wel aan mij liggen… Te blond? Een NEN 8048, die je moet halen, maar wat in feite alleen maar de electriciteitswet is. Opleidingsinstituten spinnen hier goed garen mee. Wat een gebullshit denk ik dan. Wat een flauwekul allemaal! Waar gaat dit over?
Dan komt er een staatssecretaris of minister die wil dat commerciële bedrijven ook nog schuldhulpverlenertje voor particulieren mogen gaan spelen. Notaatje sturen naar iemand die toch al niets heeft of zelf in de rij staan als schuldeiser. Hoe verzin je het? Maar goed, da’s weer een ander verhaal.
Wat komen we het meest tegen bij mensen dit in de schulden zitten? Juist…, een bewindvoerder!
Laat er snel een keurmerk komen voor integere bewindvoerders!!
Dat is ook waar de goeden op zitten te wachten, want die willen ook wel eens dat dat kaf onder het koren verdwijnt. Niemand is gebaat bij deze loslopende incompetente geldwolven.
Laat er een website komen, desnoods in te zien bij de Raad voor Rechtsbijstand of de NVVK waar alle goede bewindvoerders, met keurmerk op staan. Zodat we ons de volgende keer niet rot hoeven te zoeken in ons netwerk om er een te vinden!

Heb jij hoge schulden waar je niet van af komt? Onze specialisten helpen je graag om van je schulden af te komen. Neem contact op via het contactformulier of bel naar 038 – 33 33 842.

De Sociale Raadsvrouw
Hettie Schuring