x Direct inloggen voor de online workshop

Log hier in als u een inlogcode heeft gekregen van uw werkgever.  Wilt u als bedrijf ook gebruik maken van deze workshop voor uw werknemers? Neem direct contact op met ons.

De Sociale Raadsvrouw is onderdeel van BMW Voor Elkaar BV

Inzet bedrijfsmaatschappelijk werk

Financiële problemen zijn een ontzettend zware stressfactor in iemands leven. De rekeningen stapelen zich op. Een dergelijke situatie kan zoveel stress opleveren vanwege de groeiende onzekerheid over je toekomst. Als iemand zich langere tijd in een dergelijke situatie bevindt kunnen er hevige gevoelens van wanhoop en uitzichtloosheid ontstaan. Je kunt er boos van worden, verdrietig of zelfs depressief. Op dat moment is alleen financiële hulp niet voldoende. Iemand heeft dan psychische hulp nodig, zodat men niet alleen uit de financiële crisis komt, maar ook uit de emotionele crisis.

Achterliggende reden van schulden

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat financiële problemen juist veroorzaakt worden door psychische klachten. Denk aan AD(H)D met een impulsieve neiging geld uit te geven of iemand met een burnout of een depressie die de post niet meer openmaakt. Of…. dure spullen blijven kopen om je maar goed te voelen. Bij al deze zaken kunnen we bedrijfsmaatschappelijk werk inzetten om mensen weer op het goede spoor te zetten. Het bedrijfsmaatschappelijk werk is een natuurlijke aanvulling op wat we als schuldhulpverleners en budgetcoaches doen.
Wij verwijzen dan naar BMW Voor Elkaar BV, tenzij u zelf een bedrijfsmaatschappelijke dienstverlening heeft.