gratis informatiepakket

De familie Van der Bok helpt zichzelf?!

Het zou ook eens wat moeten kosten…! Jaren geleden werd de WSNP in het leven geroepen
om mensen niet meer alleen maar failliet te laten gaan, maar om ze een nieuwe kans te
geven. Heel goed. Inmiddels is er onze nieuwe wet…, de Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening. Wat een verbetering…, naar niet heus.

Kijk, ik kan me voorstellen dat het allemaal wat goedkoper moet. Als ik zie dat mensen soms willens en wetens tonnen schuld maken en daar de samenleving voor op laten draaien, ja, ben ik er voor dat er wat drastisch gebeurd om hier paal en perk aan te stellen. Maar wat ik nu meekrijg van verschillende gemeenten is dat men bij de voordeur al de schapen van de bokken scheidt. Waarom? Omdat de bokken te duur zijn. Die leveren niet zoveel op. Die zorgen alleen maar voor werk, wat weer bekostigd moet worden vanuit de gemeente en daar heeft die gemeente gewoonweg geen geld meer voor. Ook leveren die bokken alleen maar ellende op voor die gemeente omdat die gemeente op tijd moet werken en op tijd moet leveren, anders krijgen ze en boete. En boetes kosten ook weer geld, over het algemeen en een slecht naam ook nog…

Als ik dit hoor, dan denk ik; “Goh, waar is die nobele instelling van weleer gebleven?” Die van die nieuwe kans. Als mensen nu wat meer problemen hebben dat gemiddeld, dan moeten ze eerst langs de maatschappelijk werkster, meestal een deerne van 23 die het allemaal al wel weet… De goeden daar gelaten, duidt mij niet euvel! (Rol niet allemaal tegelijk over me heen!) Als men dan na enige maanden “gezond” bevonden is dan kan dan eindelijk de daadwerkelijke aanmelding in werking gaan. Inmiddels is men dan wel de inboedel kwijt of is er beslag gelegd op het inkomen of de bankrekening. Het is niet anders.

Ergo, heb je wat bagage, een zgn. rugzakje dan…, touch luck, u gaat niet langs start, u gaat rechtstreeks naar af. Eerst praten en meeveren voor je hulp krijgt. Wie gelooft daarin? Ikke niet. Het betekent dat veel mensen aan de zijlijn blijven staan, ze worden niet geholpen, raken alles kwijt. Dit geldt ook voor die mensen met kleine kinderen. Die vind ik persoonlijk altijd het meest triest. Zij kunnen er niets aan doen, staan aan de zijlijn toe te kijken. Hun ouders hebben problemen gemaakt en zij moeten er vooral onder lijden.

Om nog maar niet te spreken over de noodsprongen die deze mensen mogelijk gaan maken. Meer criminaliteit bijvoorbeeld, meer zwervende gezinnen, meer overvallen, meer diefstallen, meer koper van het spoor, meer bronzen beelden weg, meer winkeldiefstal? Je wilt je kinderen toch te eten geven? Of ben ik nou gek? Gaan we dit in de toekomst meer en meer meemaken? De familie Van der Bok die niet te helpen is en zichzelf dan maar helpt? Is dat de oplossing?

Heb jij hoge schulden waar je niet van af komt? Onze specialisten helpen je graag om van je schulden af te komen. Neem contact op via het contactformulier of mail naar .