gratis informatiepakket

Bliep…

Nu zit ik hier achter mijn PC even zonder inspiratie. Dat gebeurt mij niet vaak. Het verbaast me dan ook dat dat me kan overkomen!
Deze week heb ik toch ook wel weer het nodige meegemaakt, maar blijkbaar word ik blasé of zo, want zo belangrijk vind ik het niet. Vandaag niet althans…, Ik voel dat mijn hersenen zich gedragen als een flatline ———, met af en toe een bliepje. Mijn hoop is gevestigd op die bliep…

Ik reis het hele land door om mensen uit de problemen te helpen en bel heel Nederland af om hun schulden in kaart te brengen, ik verbaas me dagelijks overal en nergens meer over. Ik verwonder ik mij over de naïviteit van mensen en de domme zetten die ze kunnen doen.

Mensen met schulden kunnen altijd zo heel erg lang optimistisch blijven. Men bezit het vermogen om lang de problemen onder het tapijt te vegen, vaak letterlijk.

Lang wordt er volgehouden dat ze die brief toch echt niet gezien hebben. Dat is vaak ook zo, want die bewuste brief is in de kliko gegooid en meegenomen door dezelfde gemeente die hem verstuurd heeft.
Wat er in komt moet er ook weer uit, nietwaar?

Vreemd is echter wel dat als ik bij iemand met schulden kom en ik op voorhand vraag hoe hoog ze denken dat de schuld is, ze er meestal niet veel naast zitten. Ik doe dit werk nu zeven jaar en in die zeven jaar heb ik nog nooit meegemaakt dat men er meer dan een paar honderd euro naast zat. Wonderlijk!

Nu moet u weten dat de gemiddelde schuld van een werkende rond de € 20.000,– ligt. Echter, de innerlijke rekenmachine telt gewoon door, ook al wordt de “uit het oog, uit het hart”-tactiek toegepast.
Daarom: als men zegt niets te weten, het is niet zo!

Voor men een loonbeslag oploopt heeft men er vaak al wel een jaar van brieven en aanmaningen opzitten, van de leverancier, het incassobureau en daarna de deurwaarder.

Uitzondering hierop vormen mensen die wonen in wijken waarin de brievenbesteller de post al jaren hoogstpersoonlijk zelf in de kliko gooit…, maar dat is een zeldzaamheid heb ik me laten verzekeren.

Het is een prachtig mooi beroep wat ik heb, ik heb lol in mijn werk, elke dag weer.

Gisteren belde Stanley, één van mijn cliënten. Stanley is een hele vrolijke hardwerkende kerel die ooit een zwervend bestaan heeft geleidt, maar nu heeft hij een gouden werkgever die hem helpt met zijn schulden. Hij zei; “Als ik nou straks heel veel geld op mijn rekening heb staan en ik kan er niet afblijven…?” “Dan bel je mij en dan trek ik je door de telefoon!”, zei ik stoer. Ik hoorde hem gieren van de lach! “Dat doe ik”, zei hij… “Dat doe ik”. “Maar je moet me geloven, het gaat helemaal goed komen met mij!”

Ik geloof het niet alleen, ik weet het wel zeker…!

Wil jij je werknemers ook helpen als ze in de schulden komen? Of nog beter, wil je het beleid van je bedrijf aanpassen zodat dit niet meer voor komt? Maak dan kennis met een van onze specialisten. Neem contact op via het contactformulier of door te bellen naar 038 – 33 33 842.